Geef en neem kast

Beste ouders,

anno 2024 leven we in tijden waarin het niet altijd van zelfsprekend is om ten alle tijden in je eigen bestaanszekerheid te voorzien. Soms lukt het simpelweg niet om met alle goede wil van de wereld de touwtjes aan elkaar vast te knopen. We kennen allemaal de nieuwsberichten van het toegenomen aantal mensen dat gebruik maakt van de voorzieningen van de voedselbank en stichting leergeld.

Als school merken wij deze signalen ook op en vanuit het gedachtengoed van de Vreedzame School, ” we hebben hart voor elkaar”, willen wij er ook voor mensen zijn die een steuntje in de rug vanuit onze kant kunnen gebruiken. Zo heeft bijvoorbeeld ieder kind voor de kerstvakantie een boodschappenpakket mogen ontvangen.

Vanaf aanstaande maandag willen wij echter met ondersteuning van onze partner het Jeugdeducatiefonds een volgende stap zetten. Wij openen dan namelijk onze “geef en neem kast” met persoonlijke verzorgingsproducten. Van shampoo, zonnebrandcreme en tandenborstels, tot aan handzeep en wasmiddel, vitaminetabletjes en inlegkruisjes. Een divers arangement aan verzorgingsproducten.

Tijdens de inlooptijd voor school en na school mogen ouders die dit hard kunnen gebruiken via het schoolplein naar binnen komen en het benodigde product uit de witte dubbeldeurskast bij het directiekantoor halen. No questions asked. We hopen dat wij u zo kunnen ondersteunen om de touwtjes hopelijk wel aan elkaar te kunnen binden. Uiteraard mag u ook voor schooltijd binnen de hoofdingang aanbellen.

We hebben uiteraard nog voorraad in huis, maar we hopen ook hulp van ouders die graag producten zouden willen doneren. Wellicht kunt u verzorgingsproducten missen en wilt u deze beschikbaar stellen voor mede- buurtbewoners. Deze producten mag u uiteraard ook op school afgeven. Wij zorgen er dan voor dat deze in de kast aangeboden worden. We hopen met dit initiatief samen met het Jeugdeducatiefonds een bijdrage te kunnen leveren aan de leefbaarheid in onze buurt. En we hopen dat de mensen die de producten kunnen gebruiken, zich ook niet geremd voelen om deze aan te nemen. Samen met hart voor de kinderen van basisschool Frans Postma.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details